Hans Breukers

Breukers Hengelo een vriend, een maat, maar vooral topduivenliefhebber.

Wie Hans goed kent kan van alles over hem vertellen, Hans is niet de grootste krabber op zijn hok en houd zijn eigen droge mest methode op zijn hok.

Hans zegt ook altijd ras heb ik niet anders heet het `Hans Breukers ras`. Hij zegt altijd dat grote namen alleen maar commercieel zijn en hij heeft vaak ook nog gelijk maar om dan terug te komen op het `Breukers ras` kan ik het volgende zeggen, het ras Breukers is opgebouwd op 5/6 rassen of duiven, zijn stam is opgebouwd met rechtstreekse duiven van de Klak, Meijwes duiven (Janssen A). Martens en Zn, Ruiterberg ( zijn Ruiterberg doffer), Herman Dijkstra Beckum en sinds kort wat duiven voor de Fond.

Hans heeft topkwekers op zijn hok of op zijn hok gehad die te oud zijn of al dood zijn. Een echte topper is de Emma een wonderbaarlijke kweekduivin van Martens en Zn, een zoon van de Emma de NL03-595 de schalie is ok zo´n geweldige kweekdoffer, dan de NL 91-227 de Blauwe Stier via Ruiterberg een zuivere Janssen A en vader van 12 verschillende 1e prijswinnaars met 7 verschillende duivinnen en nu in 5 generatie zijn er al meer dan 40 1e prijswinnaars uit voort gekomen.

Een andere topper is de NL92-134 (Dijkstra zoon gouden koppel) de 134 is vader van 7 eerste 1e prijswinnaars met 3 verschillende duivinnen, de NL04-038 is kleindochter van de Blauwe Stier en de 134. De 038 was in 2006 1e duifkampioen in de kring en vloog 5 x een 1e prijs en is halfzuster van de moeder van de beste Vitesse duif WHZB 2014 bij zijn neef Jan Breukers. Ik kan van het `Ras Breukers` en zijn topduiven wel een klein boekje vol van schrijven, Breeding Loft Twente heeft uit als zijn toppers wel kinderen of broers of zusters op het kweekhok zitten.

Zoals uit Emma, Blauwe Stier, De 134, De 06, De Kogel, De 900, Strikje, De 038, De Kwen, De 527, Vleugeltje, De heks, De 08 etc. Een super stamduiven die vliegen van 100 t/m 800 KM.

Dat de duiven van Hans Breukers gewild zijn we samen wel achter gekomen nazaten van Hans als van Breedingloft Twente hebben of gaan Tsjechië vertegenwoordigen op grote Manifestatie en zelf op de Olympiade van Budapest, Hans heeft dit jaar al de Tsjechië duivenkrant gehaald en een vriend van Richard gaat als 1e reserve na de Olympiade in Budapest met een Jonge duif dat een klein kind is van Johnny Quick.

Halfbroer v.d. 900 Zoon v.d. 43 Zoon Super 060
Zoon v.d. 43[/caption]
Zoon Kogel De fameuze 30 Halfbroer v.d. Kogel

Reacties zijn gesloten.