Kees Cluistra

Kees Cluistra uit Polsbroek:

Kees Cluistra een fondklepper bij uitstek (kijk bij krantenknipsels / media), de man die 2014 Nationaal St. Vincent won met de Karin en als enige duif boven de 1000 meter grens. Het was de 1e in sector 2 met 3665 duiven maar ook de 1e van sector 1, 2, 3, en 4 met duizenden duiven.

Kees vloog verder met zijn duiven al vele kopprijzen o.a. 11e Nat. St. Vincent, 3e NPO Montauban in Afd. 5 (Zuid-Holland), 2e NPO Bordeaux Afd.5 (2001), 2e NPO Bordeaux Afd.5 (2002).

In 2006 toen ik Kees leerde kennen werd hij dan jaar Marathonkampioen van het NIC (nationaal inkorf centrum) te Oudewater.

Eind 2006 vroeg Jan Snel, Kees of hij interesse had om te helpen bij de verzorging van zijn hele stam duiven, dit heeft Kees gedaan en zo werd van 2007 t/m 2011 in tandem gespeeld. Kees diende ongeveer 250 te verzorgen en dit 7 dagen in de week, maar Jan Snel speelde liever het programma en dit had gevolgen voor de overnachtduiven, en hielp de tandem op eind 2011.

Kees was in de tussen tijd in contact gekomen met GJ. Van de Linden en met Combinatie Kniest-Rotman. Van het hok van Richard Kniest verhuisde jongen van 2007 na Kees toe en hier zaten direct enkele goede duiven bij en later bleek zelfs er een topper tussen te zitten genaamd Johnny Quick (dit terug vertaald als Jan Snel), deze topper zit sinds 2012 weer terug op het kweekhok van Richard Kniest wat nu Breedingloft Twente heet.

Terug komen op Kees zijn fondduiven kunnen we direct enkele namen noemen waar Kees zijn fondstam mee heeft opgebouwd dit waren in eerste instantie duiven van de vliegende slager uit Benschop en wel Paul van de Berg hier kreeg Kees duiven uit de Aarden en Brocatus lijnen, daarnaast een geweldige kweekduivin van Pim van Rijn uit Bodegraven van het soort Rhijn van Kloeck.

Verder bouwde hij zijn stam uit met duiven van Jan Ouwerkerk, Bert Timmer, Cor Vos, deze speelde samen met Puck de Jong die weer het soort had van Jan de Moedt en Thei Hermans, tevens nog enkele duiven van Harm Bergstra, Mudde-Herpst uit Krimpen aan de IJssel, Kees Muilwijk uit Hardinxveld-Giessendam en van Tim Hagen uit Woerden een complete mengeling van Toprassen met geweldige uitslagen op de Grote Fond.

Sinds 2013 putten wij uit Kees zijn kweekhok en dit alles met gesloten beurs en nu blijkt maar weer eens dat dit je echte vrienden zijn. Kees wij hebben een vriendschap voor het leven en zullen elkaar altijd helpen daar waar het nodig is. Dit wou ik toch even kwijt na Kees toe en alle bezoekers van onze site.

Doordat Kees in 2012 in zijn geheel opnieuw begon met zijn Fondploeg zag hij het helemaal zitten tot het noodlot toesloeg in 2013 toen Kees een zwaar fietsongeval kreeg waardoor het seizoen 2013 grotendeels in de soep liep, maar zie 2014 werd Kees beloond voor het harde knokken voor zijn leven in 2013 na het ongeval en wel met de 1e Nationaal St. Vincent met de Karin (inmiddels verkocht).

NL 10 - 1721592_St Vincent 2014 Kees Cluistra C Jan Breed

Reacties zijn gesloten.